Recenzia Odrážadlo PUKY LR M

Máme radi puky! Tak táto veta sa stala našim heslom odkedy dostala naša Pauli odrážatko značky PUKY. Odrážatko máme z ineternetového obchodu pre ľahší život mamičiek feedo.skOdtestovali sme pre vás odrážatko PUKY model LR M, ktorý je určený pre najmladších. Patrí k najmenším na trhu a svojou váhou patrí aj medzi najľahšie. Dcérka má 19 mesiacov a je pre ňu ideálny.
Nemecká značka PUKY symbolizuje vysokú kvalitu, bezpečnosť a spoľahlivosť svojich výrobkov. Celý sortiment sa vyrába v Nemecku s visačkou najvyššej kvality "Made in Germany". Aktuálny sortiment pohybových hračiek značky PUKY je výsledkom takmer 60-ročných skúseností a neustále inovácie vo výrobe. Prísna kontrola kvality je základom úspechu a neustáleho záujmu zákazníkov celého sveta o tieto úspešné produkty. Použitie veľmi kvalitných materiálov a špeciálneho práškového laku garantuje dlhú životnosť všetkých výrobkov. Odrážatko nás presvedčilo, že toto nie sú iba marketingové slová výrobcu ale skutočná pravda.     
Poďme sa naň pozrieť bližšie. Originálne balenie obsahuje rám s upevneným sedadlom a riadidlá, ktoré je nutné pomocou imbusového kľúča prichytiť, kľúč však nie je v balení, treba s tým počítať. Zábava začala, už keď sme “Pukyho” skladali. Dcérka okamžite vedel, kam patria riadidlá a pomáhala skladať :-)))

PUKY má charakteristický vzhľad pre všetky typy odrážadiel a to hlboké vykrojenie konštrukcie medzi riadidlami a sedadlom. Konštrukcia vyzerá róbusne vďaka kovovým trubkám, z ktorých pozostáva rám. Ako uvádza výrobca: "Tento najdôležitejší prvok výrobkov PUKY zdokonaľuje a rozširuje konečnú výučbu držanie rovnováhy tým, že dieťaťu umožňuje jazdu niekoľkými spôsobmi na rozdiel od výrobkov, ktoré majú medzi sedadlom a riadidlami štangľu alebo inú prekážku. Dieťa môže ísť oboma nohami rozkročmo, jednu nohu má položenú na podeste a druhou sa odráža, pri vyššej rýchlosti môže položiť obe nohy na podestu a potom už vlastne ide ako na bicykli. Vždy však toto vykrojenie umožňuje bezpečný nástup a výstup, a to i v prípade kolíznych situácií. " Naša Pauli po 2-3 dňoch jazdy už krásne zvládla držať rovnováhu a momentálne ju najviac baví rozbehnúť sa, zdvihnúť nožičky a len tak sa viesť. Zatiaľ nemá tendenciu nožičky klásť na podestu, uvidíme, možno neskôr.

Kolesá pri tomto type odrážatka sú gumené, teda všade sa dočítate, že sú penové, ale neviem, či je v tom rozdiel. Sú pomerne široké, majú rozmer 215x50 a dcérka na nich brázdi ulicu, trávnik a aj poľnú cestu:-). Idú ticho, takže sa ich netreba báť, hoci nie sú nafukovacie.

Veľmi sa mi páčia široké ukončenia riadidiel, akési “bumpery” (nárazíky).
Deťom nezošmykujú ručičky z riadidiel a majú tak väčší pocit bezpečnosti, v interiéri zas riadidlá nepoškodzujú ostatné predmety. A podľa mňa najväčšia výhoda je, že keď Pauli schádza z odrážatka, tak ho viac menej hodí na zem a práve vtedy dopadne na tieto "nárazniky" a nie je hneď celé obité. V strede su riadidlá obalené textilným vankúšikom s nápisom PUKY, ktorý tiež tvorí akú takú ochranu proti nárazu na riadidlá. Pod riadidlami je ochranná plastová krytka, ktorá však po zdvihnutí riadidiel o par cm hrká pri jazde terénom :(
            Sedadlo je ergonomicky tvarované, gélove a pôsobí pohodlne.

Riadidlá aj sedadlo sa samozrejme dajú výškovo nastaviť, čo umožňuje presné prispôsobenie týchto prvkov odrážadlá tak, ako vyžaduje telo dieťaťa.
* Poloha riadidiel v minimálnej dolnej a maximálna hornej polohe: 42 - 52 cm
* Poloha sedadla v minimálnej dolnej a maximálna hornej polohe: 31 - 43 cm
Dcérka má cca 85cm a už sme jej museli riadidlá aj sedlo zdvihnúť o cca 1cm. Vek dieťaťa, ktorý výrobca uvádza (2roky) je len orientačný, pretože závisí od motorických schopností dieťatka, či už skôr zvládne jazdu na odrážatku alebo nie. Naša Pauli ju zvládla už v 19-tich mesiacoch naozaj bravúrne. Dvojročným deťom s dobrými motorickými schopnosťami by som už radšej doporučila model vyšie a to PUKY LR 1BR. Ale taktiež to závisí od výšky dieťatka. Napríklad pre nás je tento model naozaj ideálny. Naše dievčatko krásne dočiahne na zem, sem tam sa jej podarí odrážatko aj samej zdvihnúť a nasadnúť, ale s tým jej radšej pomáhame. Väčší model by jej bol ešte veľký v zmysle, že by nedosiahlna komfortne na zem.
            Odrážatko tohto typu neobsahuje v základnej výbave žiadne príslušenstvo, to sa však dá dokúpiť zvlášť. My napríklad plánujeme dokúpiť stojan, zvonček sme už dokúpili :-). Aby som nehovorila len v superlatívoch, tak mne osobne trošku vadí, že riadidlá sa pretáčajú, inak nie je PUKYmu čo vytknúť.
            Odrážatko PUKY vám po odskúšaní môžeme len a len doporučiť.

Video s odrážatkami PUKY LR M (červené), PUKY LR 1BR (ružové a modré).


Komentáre

Obľúbené príspevky