Kúzelné čítanie o perníkovej chalúpke

          Už dlhšiu dobu sme s manželom pokukovali po interaktívnej hovoriacej knihe od ALBI. A práve teraz prišli dcérkyne meniny a s nimi aj príležitosť jej knihu kúpiť. Nemá síce ešte ani 3 roky, ale ako prvú z množstva knižiek na výber sme siahli po tej, ktorá bola označená ako knižka vhodná pre deti od troch rokov. Veľmi sa mi páči, že všetky knihy sú označené piktogramom s odporúčaním, pre akú vekovú skupinu sú určené.  Knižka má názov "O perníkovej chalúpke".
          Kupovali sme ju v základnej štartovacej sade spolu s hovoriacou ceruzkou. Balenie obsahuje okrem knižky a hovoriacej ceruzky ešte USB kábel k hovoriacej ceruzke, nabíjačku, 10 kusov samolepiek MP3 prehrávača, 10 kusov samolepiek ovládača hlasitosti a sprievodcu kúzelným čítaním. V baleni je ešte súťažný kupón o rodinný výlet. 
Zorientovať sa v samotnom čítaní knihy nebolo náročné. Podľa inštrukcií, ktoré ceruzka porozpráva hlasom Borisa Farkaša to ide jedna radosť. Ani sme sa nenazdali a o malú chvíľku už dcérka sama púšťala kvíz a pomocou ceruzky odpovedala na otázky. Čo všetko ceruzka s knižkou dokážu? Pokiaľ si priložíte ceruzku k písanému textu, ceruzka ho za vás prečíta. Ak ju priložíte na jednotlivé obrázky, tak sa dozviete, čo si myslia postavičky na obrázku respektíve aké zvuky vydávajú nakreslené zviertká. Príjemný hlas Dominiky Zeleníkovej, Anny Šiškovej a Borisa Filana Vás prevedú celou knižkou.
           V sprievodcovi sa dočítate veľa užitočného. Napríklad aj to, že na lokalite www.kuzelnecitanie.sk si môžete zadarmo stiahnuť rôzne updaty k novým vydaniam kníh, takže do ceruzky stačí podľa návodu stiahnúť nové súbory a prečíta aj knižky vydané v budúcnosti. Priznám sa, že som si nevedela veľmi dobre predstaviť ako to celé funguje a najmä či je software ceruzky kompatibilný s operačným systémom pre Mac. Ako náhle som ceruzku cez USB kábel prepojila s mojim Mac-om tak ju bez akých koľvek problémov našiel a videla som súbory, ktoré sú v nej uložené. Vložila som tam súbor mp3 a po stlačení tlačidla na ceruzke pesnička začala hrať :) a hrala stále dokola, dá sa jedine stopnúť alebo prerušiť jej hranie dotykom ceruzky na knižku. Takže až take wau mi neprišlo používať ceruzku ako mp3 prehrávač. Ale funkcia funguje. Celkom dobrý nápad je používať ceruzku ako usb kľúč. Ceruzka má pamäť až 8 gigabajtov. Keďže nemáme zatiaľ žiadnu novú knižku, update do ceruzky som neskúšala. Ako náhle tak urobím, recenziu doplním :) 
          Vo videu sme urobili krátky prehľad o knižke. Je to fajn zábava, konkrétne táto knižka je určená pre najmenších a mne sa páči ako naša Pauli opakuje celé frázy, ktoré počuje, takže si pri tom hravou formou trénuje pamäť. Navyše bude rozprávku "O perníkovej chalúpke" aj poznať, pretože čítať s ňou obyčajné rozprávkové knižky je skôr šprint na 50 metrov, keďže celá kniha býva obyčajne za 7 sekúnd prečítaná :D.  Pri tejto knihe sme sa dostali až k poslednej stránke a trvalo nám to pomerne dlho. Kniha obsahuje až vyše 250 zvukov :). Určite si aj vaše dieťatko zamiluje niektorú konkrétnu frázu a bude si ju púšťať dokola ako naša Pauli tú, kde stará Ježibaba hovorí Jankovi ako ho musí vykŕmiť alebo tú, kde zlá macocha chce poslať deti preč. 
           Mne sa nápad interkatívnej knihy pre deti veľmi páči a ALBI má odo mňa palec hore. 


Komentáre

Obľúbené príspevky