Máme doma tabuľu a nie len jednu...

            Napriek tomu, že doma už jednu tabuľu máme, rozhodli sme sa doplniť detskú izbičku našej dcérky o samostatne stojacu tabuľu značky WOODY.
            Na rozdiel od tabule, ktorú máme už takmer 2 roky od francúzskej značky BOIKIDO, je táto v mnohom iná. Dôvod, prečo sme sa rozhodli tabuľu WOODY  zabezpečiť, je naozaj veľmi prozaický. Kreativita našej Pauli rastie úmerne s jej vekom, a taktiež priestor, na ktorom to chce predvádzať sa stále zväčšuje a práve táto „nová tabula“ by mala na pár rokov postačovať.
Pár slovami spomeniem našu starú tabuľu, pretože aj tá stojí rozhodne za zmienku. A navyše, keď vidím staré fotky a videá, keď bola Pauli ešte „malinká“ nedá sa mi nezaspomínať si a všetko si to pekne pripomenúť.
            Spoločnosť Boikido sa zaoberá výrobou detských drevených ekologických hračiek už vyše 14 rokov. Tabuľa je zaujímavá, farebne pekne zladená. Magnetická je z oboch strán. Jedna strana je biela a druhá čierna. Jej veľkosť je 40cm x 30cm (š x v) pričom drevený okraj má šírku 3cm. Skromnejšie rozmery tabule zabezpečia, že ju pohodlne umiestnite takmer hocikde. Čo považujem za jej ohromnú výhodu. Ďalšia pozitívna vec je, že sa jedná o visiacu tabuľu. Zavesíte si ju tak vysoko ako to vyhovuje potrebám dieťaťa. My sme jej našli miesto na boku písacieho stola, kde je zavesená na originálnom špagátiku, aby na ňu naša vtedy ešte len 18. mesačná dcérka bez problémov dočiahla.


             Na čiernu stranu tabule sa dá kresliť kriedami a na bielu fixkami alebo špeciálnymi pastelkami. Kriedu rovnako aj pastelky jednoducho zotriete vlhkou handričkou. Balenie neobsahuje žiadne písacie pomôcky, len drevené magnetické čísla s matematickými znamienkami. Dokúpiť sa dá celá abeceda a aj ďalšie číslice priamo od značky Boidiko. Každé číselko je inej, veselej farby a pozerá na detičky malými očkami 😊.  U nás je tabuľa stále veľmi obľúbenou, pretože doposiaľ bola jedinou plochou, na ktorej držali magnetky v našej domácnosti aj keď momentálne je viac v kurze „tá nová“.
            Ale už sa poďme venovať našej novej zábave od značky WOODY. Rozhodne sa netajím tým, že inklinujem k dreveným hračkám. Vyvolávajú vo mne dobrý pocit a navyše táto tabuľa s prírodným dreveným rámom a červenou odkladacou poličkou krásne zapadla do interiéru Paulínkynej detskej izby.
            Nemôžem si pomôcť, ale nedá sa mi nespomenúť, že keď som zbadala kartónový obal z tabule, napadla ma len jedna myšlienka. „Koľko rokov sa už  táto tabuľa asi vyrába???“ Na kartóne je totiž obrázok dievčatka kresliaceho na tabuľu a tipujem, že to dievčatko už teraz môže byť v mojom veku :D súdiac podľa jeho oblečenia, ale názor si každý môže urobiť sám, obrázok prikladám. Snažila som sa túto informáciu "vygugliť", ale odpoveď som nenašla :D 
            Je to naozaj „kus nábytoku“. Keď sa tabuľa rozloží, je vysoká 102 cm a na podlahe zaberie priestor s rozmerom obdĺžnika s dĺžkami 47 x 51 cm. Samotná kresliaca plocha je z každej strany veľká 47x47 cm.

            Klasicky, čierna strana je magnetická a dá sa na ňu kresliť kriedami. Pauli sa podarilo pokresliť ju aj obyčajnými pastelkami, ale našťastie sa tým tabuľa nepoškodila a umyla som ju s tekutým práškom celkom dočista. Ja kreslenie kriedami v byte neobľubujem, pretože sa pritom práši. Preto ma potešilo, že v balení sú ešte také plastové úchytky na papier. Založia sa pod drevený rám tabule a pod ne sa zachytí papier a dá sa kresliť naň. Tieto úchyty však nie sú úplne dokonalé a nám sa stáva, že aj tvrdší papier na kreslenie nám spod nich vypadáva.
            Biela strana je určená na kreslenie fixkami. Keďže tie doma nedržíme, vyskúšali sme na ňu špeciálne pastelky STABILO Woody 3v1. Perfekte sa zotierajú vlhkou handričkou, ale pritom na tabuli krásne držia. Preto ich k tabuli rozhodne odporúčam. Tabuľa má veľkú odkladaciu poličku s rozmerom 46,5 x 46,5 cm a je vo výške 40 cm od zeme. Vďaka svojej veľkosti sa na ňu pomestia nie len ceruzky, magnetky, kriedy a handrička na zotieranie, ale aj iné hračky, ktoré celé umelecké cítenie našej Pauli dokonale sledujú. 

            V globále tabuľu hodnotí pozitívne. Zložená a pripravená k prvému použitiu je veľmi rýchlo. Len sa šróbikmi prišrobujú zelené poistné kolíky do predvŕtaných dierok na zabezpečenie poličky a tým aj stability pre celú tabuľu. Odkladacia polička je natretá špeciálnou červenou farbou a preto sa tiež ľahko umýva. Zložiť sa dá tiež behom pár sekúnd v prípade, že nechcete, aby zaberala v izbe miesto a môže sa postaviť niekam do ústrania a vtedy zaberá len úzky priestor necelých 5 cm. Vďaka svojej veľkosti si na ňu môže Pauli kresliť aj s kamarátkou či dvoma. Možno jej cena je trochu vyššia, ale dúfam, že nám bude dlho slúžiť a prinášať radosť. S Pauli sme natočili video, ako sa dá tabuľa WOODY všestranne využiť a prikladám aj video na tabuľu boikido, obe máme z feedo.sk.




Komentáre

Obľúbené príspevky