AKO NAUČIŤ DETIČKY UMÝVAŤ SI RUKY?

Detičky sú už od útlého detstva zvedavé a nestačí im veci len vidieť, najlepšia skúsenosť pre ne je, ohmatať ich. Netrápi ich či sme doma alebo vonku a v zápale hry a pri obrovskej potrebe skúmania rozhodne nerozmýšľajú nad tým, či držia niečo čisté a či naopak špinavé. Čo nechytia do rúk ako keby ani neexistovalo.
Baktérie, vírusy či iné patogény na nás a naše deti číhajú naozaj na každom kroku. Myslím si, že táto skutočnosť sa dá len konštatovať. A práve preto, by sme mali myslieť na to, že deti treba už od ranného detstva viesť k hygiene ako takej, ale najmä k hygiene rúk. Určite nie je nuté hygienu rúk precenovať ale rozhodne ani podcenovať. Čisté ruky sú základným kameňom zdravia.Hipp kačka mydlo
Ako naučiť deti umývať si rúčky? Všetko treba robiť ako pravidelný rituál, aby dieťatko pochopilo, kedy je naozaj nutné si rúčky umyť. Nikdy nerobte výnimku, keď sa raz povie, že ruky si po príchode domov z vonku umyjeme, tak na tom vždy trvajte. Je nutné aby sa s tým dieťatko stotožnilo a bralo to ako automatickú vec. Určite to bude treba dieťatku dlhšiu dobu pripomínať, pokým umývanie rúk bude považovať za samozrejmé, pretože deti na niektoré veci veľmi radi zabúdajú :-). Ale podstatné je, aby ste vy boli príkladom a umývali si ruky s ratolesťou. Takto sme to robili aj my a funguje nám to.

Áno, ľahko sa o tom hovorí, horšie je, keď vám začne dieťatko rebelovať a rúčky si umývať jednoducho nechce. A ako sa táto situácia dá zvládnuť celkom jednoducho? Existujú viaceré motivačné prvky, ktorými sa dajú už maličké deti doviesť k základnej hygiene. Určite všetci poznáte pesničky o čistých rukách, jednoducho vždy je najlepším a určite aj najjednoduchším spôsobom urobiť „to“ pre deti otravné umývanie rúk minimálne takým zaujímavým ako je hranie.

hipp kremRovnakým spôsobom to poňala aj značka HIPP, keď penu na umývanie naplnila do kačičky. Jednoduché, že? Kačička pripomína hračku, veď má žltú hlavičku na nej čierne oči s oranžovým zobáčikom, krk a dokonca aj chovostík. Aj u nás vždy zabralo nechať v kúpelke nejaké hračky, ktoré je potrebné poumývať a teraz tam máme túto kačičku. Po stlačení kačkinej hlavy jej vyjde zo zobáčika biela pena. Je jemne parfumovaná ako všetky HIPP detské kozmetické výrobky a detičkám po nej budú príjemne voňať rúčky.Pokiaľ netrpíte v rodine intoleranciou na parfémy aj toto bude dôvod, prečo si detičky budú radi svoje ruky umývať. Je to niečo iné, keď im zrazu voňajú a najmä naša malá má neskutočnú radosť z toho, keď ich dáva po umytí ovoniavať všetkým členom rodiny.
Hipp babysanft pena na umývanieDoteraz sme používali detský gél na umývanie Frosch v obale so žabkou, s ktorým sme spokojní, ale rozhodne ma zaujala aj značka HIPP. Z takého ekonomického pohľadu veľkou výhodou totiž je, že už po jednom stlačení pena opticky pôsobí, že už máme dostatečné množstvo prostriedku na umytie na rozdiel od gélu, pri ktorom sa mojej dcérke stále zdá, že jedno stlačenie vôbec nestačí a zbytočne tak plýtva.
Celkovo sa krémovou penou dobre umýva. Je vhodná na umývanie nie len rúk ale aj celého telíčka, na ktorom zanecháva príjemný pocit. Mňa teší aj skutočnosť, že umývacia pena obsahuje výtažky z bio mandlí, takže by mala pokožku vyživovať a nie vysušovať.

IMG_3924

A aby toho nebolo málo, tak značka HIPP priniesla na trh nie len kačku, ale aj korytnačku. Teraz už nehovorím o umývaní, ale krém naplnila do dózy pripomínajúcej tohto živočícha. Korytnačka v sebe ukrýva 100ml ľahkého jemne parfumovaného krému.  Vyzerá to rozkošne, veď posúďte sami. Krém je určený na tvár a telo, ale telové mliečko u nás určite nenahradí . Aj vaša kúpelňa môže doslova ožiť zvieratkami, s ktorými sa osobná hygiena detí stane určite zábavnejšou.

Komentáre

Obľúbené príspevky