Drevená kuchynka WOODY

         Tieto Vianoce bol Ježiško u nás doma naozaj štedrý a medzi nové hračky pre našu Pauli pribudla aj nádherná drevená kuchynka WOODY s menom JULIA.
         Ak náhodou ešte značku WOODY nepoznáte, napíšem o nej pár slov. Časť drevených hračiek z kolekcie WOODY sa vyrába v Českej republike, ktorá má dlhoročnú tradíciu práve v ich výrobe. Táto kuchynka je však vyrobená v Číne.

Woody Kuchynka Julia

Všetky drevené hračky sú testované na najvyššie medzinárodné štandardy a väčšina hračiek je zaradená do programu „BEZPEČNÉ HRAČKY“ (pre ostatné jazyky SAFE TOYS). Tento program zaručuje najvyššiu možnú garanciu bezpečnosti s priebežnou a pravidelnou kontrolou predávaného tovaru. WOODY drevené hračky kladú veľký dôraz popri vysokej kvalite a bezpečnosti, tiež na rozvoj dieťaťa v rôznom období rastu, ako po stránke motorickej, tak aj pedagogickej a psychickej.
U nás doma sú hračky WOODY naozaj ako doma. Máme rôzne drevené stavebnice, vláčikodráhu a dokonca aj veľkú tabuľu. Každá z nich je obľúbenou. Inklinujeme k dreveným hračkám a rozhodne ich uprednostňujeme pred hračkami z plastu. Pauli sa navyše páčia dievčenské farby, preto kuchynka vo farebnej kombinácii s ružovou ulahodila aj jej očiam.
Kuchynka je z výroby samozrejme rozložená na jednotlivé diely a zmestí sa do škatule 48x60x7cm. Balenie obsahuje návod ako ju zmontovať, ako aj všetky potrebné šróbiky v dostatočnom množstve. K jej zloženiu sme však potrebovali mať krížový aj obyčajný skrutkovač. Celá montáž zaberie asi 30 minút. Keď sa kuchynka zmontuje, je vysoká 68 cm, horná doska je vo výške 45cm a široká je 58cm. Výškovo vyhovuje už aj dvojročným detičkám.
Najskôr by som chcela vyzdvihnúť pozitíva kuchynky. Na kuchynke sa mi veľmi páči, že horná doska má zaoblené hrany. Bezpečnosť musí byť na prvom mieste. Rovnako aj zadná stena má poloblúkový tvar, čo pôsobí veľmi esteticky a taktiež bezpečne. Obsahuje tiež poličku, na ktorej sú zavesené tri kuchynské náčinia.
Veľmi pozitívne hodnotím aj nápad zakomponovať do kuchynky umývadlo spolu s plastovou vodovodnou batériou s farebnými kohútikmi. V rámci hry sa Pauli naučila ako by pustila teplú a studenú vodu. Takýto typ púšťania vody nepoznala, keďže takmer všade sú už pákové batérie. Takže to rozhodne obohatilo jej poznanie.
Chromová miska slúžiaca ako umývadielko sa dá ľahko vytiahnúť a dajú sa s ňou robiť veci. :) Pauli v nej varí radšej než v drevenom hrnčeku a rajničke. Veľmi fajn sú aj veľké spodné dvierka, ktoré drží magnet. Vnútorná polička je priestranná a zmestí sa do nej naozaj kadečo od hračiek až po reálne kuchynské náčinie. Hocikedy tam nájdem varešky či dózičky z mojej kuchyne.
Za pochvalu stoja aj ovládacie gombíky varnej dosky a časovača, sú plastové a pri pootočení do jednotlivých polôh vydávajú zvuk. A taktiež postranná úchytka na utierku. Najviac sa nám však páči farebné prevedenie celej kuchynky, pretože pôsobí skutočne veselo.
Našli sme ale aj nejaké drobné nedostatky. Keďže ale ide o detskú kuchynku, chyby v presnosti vymerania sú asi do určitej miery tolerovateľné. Naša kuchynka má trošku posunuté modré dvierka a preto pri otváraní jemne šúchajú o bočnú stenu. Nie je to však nič hrôzostrašné. Keď už hovorím o nedostatkoch, z estetického hľadiska mi ešte trochu prekáža, že horná polička nie je rovná, ale ide trochu z kopca. No ako som už spomenula, je to len detská kuchynka, ktorá má plniť úplne iný účel než len dekoračný.
Pauli je v období, keď ju nesmierne baví opakovať po dospelých. Je úžasné ju pozorovať, keď varí vo svojej kuchynke papkanie pre svoje najobľúbenejšie zvieratká alebo kávičku nám, aká je pri tom rozkošná. Navyše keď si potom kuchynku perfekne vyumýva, aby jej tam ako sama hovorí, neprišli chorbáčiky, tak mám na tvári ohromný úsmev a v srdci radosť, že sa zabáva a pritom sa aj čo to naučí. Sme radi, že kuchynku Julia od značky WOODY máme.



Komentáre

Obľúbené príspevky