Drevené pexeso Vilac

            Tradícia drevených hračiek je veľmi silná. Drevené hračky tu boli asi od chvíle ako sa člověk naučil obrábať drevo a sú tu až dodnes. Hračky vyrobené z dreva sú späté s prírodou, sú príjemné na dotyk a ich trvácnosť je omnoho vyššia než hračiek z ostatních materálov. Práve preto sú veľmi obľúbené.  V tejto súvislosti si asi každý predstaví kocky, koníky, stavebnice, autíčka, ale možno málohoko napadne pexeso.
            Drevené pexeso má mnoho výhod proti tomu klasickému z papiera. Býva rôznych tvarov, napríklad hranaté alebo okrúhle. Dá sa s ním hrať už od útlého veku, keď je ešte detská motorika slabšia. Veľmi dobre sa totiž dajú uchopiť malými prštekmi. Vtedy síce ešte podstata hry hľadať rovnaké obrázky nie je naplnená, ale detičky podľa rôznych motívov obrázkov dokážu poznávať zvieratká, stroje, farby alebo čísla.
            Na trhu sú drevené pexesá od rôznych značiek s rôznym počtom dielikov. My sme si vybrali drevené pexeso od značky VILAC. Táto francúzska značka má naozaj dlhú, vyše 100-ročnú, tradíciu vo výrobe dětských hrčiek a ako spoločnosť sa môžu pochváliť ocenením EPV (Living Heritage Company) udeleným za ich znamenité výrobné a tradičné zručnosti.
            Samotné pexeso obsahuje až 48 dielikov a má označenie farma. Ja by som ho určite nezaškatuľkovala pod označenie farma, pretože je na ňom zobrazené z každého rožku trošku. Nájdete tu motívy zvieratok, ovocia, ale aj dopravných prostriedkov či oblohy. Spracovanie drevených štvorčekov je veľmi dobré, farebné obrázky sú jasné a samotné motívy veľmi milé. Nenájdete tu žiadne ostré časti, rohy dielikov su zaoblené. Toto všetko je základným ukazovateľom kvalitnej hračky pre detičky. A nayvše je zabalené v praktickom drevenom boxíku, v ktorom sa aj dobre uskladňuje.

            A ako sa s pexesom hráme my? Keď sme chceli skúsiť hrať pexeso podľa pravidel, vybrali sme nazačiatok len šesť či osem dielikov, aby hra nebola náročná a zaujala. Zakaždým sa dá vybrať iná kombinácia, kdeže v hre je 24 párov. Najväčší úspech má však vzhľadom na vek našej Pauli hľadanie obrázkov podľa toho, čo na nich vidí, pričom krásne rozvíja svoje komunikačné schopnosti. Drevené pexeso Vilac nás zaujalo hneď na prvý pohľad a všetkým ho odporúčam. V krátkom videu sa s ním môžete zoznámiť aj vyJ.

Komentáre

Obľúbené príspevky