Vláčikodráha WOODY s elektrickou mašinkou

             Ak hľadáte darček pre deti od dvoch rokov, či už k sviatku alebo ich chcete len tak potešiť, dovoľte mi podeliť sa s vami o našu skúsenosť s drevenou vláčikodráhou WOODY. Je to ideálna hračka pre chlapcov ale aj dievčatá - o čom svedčí, že naša dcérka si ju zapína dennodenne J.
            Set obsahuje drevené koľajnice, z ktorých sa dá zložiť tvar osmičky. Ak niektoré diely pri spájaní vynecháte, tak vám vznikne ovál s mostom. V balení sú ešte drevené postavičky, domy, stromy, dopravné značky a samozrejme autíčko a vagóny s mašinkou.

            Nám sa najviac páči, že mašinka je elektrická, poháňaná jednou tuškovou batériou, ktorá nie je súčasťou balenia. Dokáže ísť dopredu, ale aj cúvať a navyše si svieti na cestu J. Ovláda sa spínačom na vrchu v požadovanom  smere jazdy. Pri cúvaní má síce problém výjsť na most, ale rovinku zvláda skvelo.  Mašinka aj vagóniky sa napájajú pomocou magnetických spojek. Považujem to za veľmi nápadité, pretože netreba nič o nič pripájať a samé sa spoja pokiaľ sú natočené správnou polaritou.  Predný nárazník mašinky je zároveň senzorom, ktorý automaticky zastaví jej chod pri náraze, čím šetrí batériu. U nás sa vláčik nepreháňa len po dráhe, ale brázdi väčšinou izieb, takže sa mu stáva pomerne často, že do niečoho narazí. Preto aj túto funkciu senzora považujem za veľmi šikovnú.


            Ďaľšia obrovská výhoda je, že k dráhe sa dajú dokupovať ďalšie komponenty, ako sú koľajnice, mosty, výhybky či točne. Tým sa dá zväčšovať a prestavovať podľa aktuálnej potreby dieťaťa.
            A v neposlednej rade je výhodou aj materiál, z ktorého je podstatná časť vyrobená a tým je drevo. Nie len že je to prírodný materiál, ale aj jeho životnosť je určite vyššia než napríklad iných materiálov.
            My sme s vláčikodráhou WOODY veľmi spokojní, neni jej vpodstate ani čo vytknúť. Ak by sme chceli byť detailisti, tak niektoré spoje koľajníc nie sú dokonalé, ale nemá to žiaden vplyv na chod vláčiku po nich.

Preto jej dáváme jednotku s hviezdičkou a pridávame malú ukážku ako jazdí u nás doma.


Komentáre

Obľúbené príspevky